top of page

Een leuke ervaring : Je kan hier  zelf, zonder gids, de route van ca 1,5 uur door het park afleggen die ook geschikt is voor rolstoelen en wandelwagens. Gidsen staan op veel plekken klaar om je  de nodige informatie te geven als je dat wilt. Je kan de apen voeren met popcorn dat bij de ingang te verkrijgen is. Vanuit het park heb je  een mooi uitzicht op Rocamadour.

Gourdon

De stad Gourdon, hoofdstad van de Bouriane, is een middeleeuwse stad die uitnodigt om haar kerk en historische wijk te bezoeken. Haar versterkte poort uit de 14e eeuw brengt de wandelaars in de Rue du Majou met haar woningen. Bovenaan de stad biedt een uitzichtpunt een mooi uitzicht over de stad en de omliggende landschappen van de Bouriane. Deze regio is bijzonder omdat ze rijk is aan kastanjebomen en hazelaars.

Domme : toerisme

Toeristische dienst : wat in Domme ? 

Sarlat : toerisme

Toeristische dienst  : wat in Sarlat? 

Saint-Cirq-Lapopie

Toeristische dienst : wat in Saint-Cirq-Lapopie

Cahors

De oude stad Cahors, gebouwd op een schiereiland langs de oever van de Lot, biedt met haar steegjes en haar architectuur een aangename sfeer. De Valentrébrug, symbool van de stad en gebouwd in de 14e eeuw, is tegenwoordig ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. .

In de bruisende oude stad, heeft de Saint-Etiennekathedraal, verhoogd met twee koepels, een mooie romaanse portaal met een gebeeldhouwd timpaan. Het Olivier-de-Magnyplein, niet ver daarvan, met zijn mooie oude huizen, het Roaldèsherenhuis en ook de vele winkelstraten maken van Cahors een zeer te waarderen pleisterplaats, te meer omdat de middeleeuwse stad ook een gastronomische halte is, met onder andere haar beroemde rode wijn.

1 / 1

Please reload

  • yurls
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
Weerbericht

Weerbericht/météo

bottom of page